ΑΛΟΗ Η ΓΝΗΣΙΑ ( Το φυτό θαύμα )

Η Αλόη είναι ένα κακτοειδές φυτό το οποίο χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς για περισσότερα από 5000 χρόνια. Πριν από 2000 χρόνια οι Έλληνες επιστήμονες τη θεωρούσαν ως πανάκεια ενώ οι Αιγύπτιοι την αποκαλούσαν φυτό της αθανασίας. Χρησιμοποιήθηκε από τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της Ιατρικής ενώ χρησιμοποιείται ευρύτατα και στην κινεζική ιατρική. Τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει εκ νέου το επιστημονικό ενδιαφέρον λόγω των ιδιοτήτων της και έχει συνεχώς αυξανόμενη χρήση και στη δυτική ιατρική ενώ διεξάγονται όλο και περισσότερες έρευνες για την ευεργετική της δράση στον οργανισμό.

• ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Η κατανάλωση χυμού Αλόης σε τακτική βάση καθώς και η καλλυντική χρήση έχει συνδεθεί με σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό. Τα θρεπτικά συστατικά της αλόης βοηθούν στο να προλαμβάνουμε, να καταπραΰνουμε ή ακόμα και να αποκαταστήσουμε διάφορα προβλήματα όσο αφορά την σωστή λειτουργία-υγεία του σώματος μας

 

 

Πιο ειδικά έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις στις οποίες:
• Βοηθά στην κινητική λειτουργία αρθρώσεων και μυών. Δρα σαν παυσίπονο και μειώνει τις φλεγμονές στις αρθρώσεις.

• Συμβάλει στην πρόληψη των κρυωμάτων και των λοιμώξεων στο αναπνευστικό μιας και έχει αντιμικροβιακή και μυκητοκτόνα δράση. Συντελεί στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

• Βελτιώνει την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ρυθμίζει το εντερικό σύστημα. Έτσι βοηθά σε θέματα όπως στομαχικό έλκος, γαστροφαγική παλινδρόμηση, δυσκοιλιότητα και καούρες.

 

 

• Περιέχει πάνω από 75 ενεργά συστατικά μεταξύ των οποίων:

  1.  Βιταμίνες (Α, C, E, τοκοφερόλη, καροτένιο) και τα πολύτιμα Φολικό οξύ και Β12

  2.  8 ένζυμα σημαντικά για τον οργανισμό (αλιάση, αλκαλική φωσφατάση, αμυλάση,βραδυκινάση, καρβοξυπεπτιδάση, λιπάση, υπεροξειδάση).

  3.  Πάνω από 10 σημαντικά για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία και μέταλλα (ασβέστιο, χρώμιο, χαλκό, μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, νάτριο, κάλλιο).

  4.  Μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες (γλυκομαννάνη, ακεμαννάνη, αλδοπεντόζη, γλυκόζη, πολυπεντόζη.Απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα (Λυσίνη, Θρεονίνη, Βαλίνη, Λευκίνη, Μεθιονίνη).

 

 

• Δρα αποτοξινωτικά στο σώμα μας φέρνοντας το επίπεδο των ελευθέρων ριζών σε φυσιολογικά επίπεδα. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και συμβάλει στην διατήρηση του σωστού βάρους του σώματος.

• Βοηθά στην τόνωση και ενέργεια του οργανισμού.

• Έχει θετική συμβολή στην κυκλοφορία του αίματος, τις τιμές του σακχάρου στο αίμα σε περιπτώσεις σακχαρώδους διαβήτη, χοληστερόλης και στη μείωση των αυξημένων τιμών της αρτηριακής πίεσης.

• Δρα αναπλαστικά σε κακώσεις του δέρματος (μικρά κοψίματα, εγκαύματα κ.α) ενώ έχει παρατηρηθεί ότι συμβάλει θετικά σε δερματικά προβλήματα (ακμή, εκζέματα κ.α)

• Μέσω της αλόης μπορούμε να έχουμε πολύ καλή ενυδάτωση και αποτοξίνωση με αποτέλεσμα ένα υγείες και λαμπερό δέρμα.

 

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή υποστηρίζονται από δημοσιεύσεις σε παγκοσμίου κύρους επιστημονικά περιοδικά.